Menu

contactbellen

Hoe NET::ERR_CERT_DATE_INVALID op Google Chrome te repareren

Oplossingen (13)

1. Ensure that Google Chrome is up to date

It's critical that you keep up with the newest trends, protect yourself against bugs, seal vulnerabilities, and improve performance by updating all of your software, including Google Chrome. An obsolete web browser can cause a variety of issues, including incompatibility with the most recent online "standards" and bugs, such as the "Your connection is not private" message. NET::ERR CERT DATE INVALID error message, which would be regarded as a false alarm in this case.

You must update your web browser to the most latest edition to resolve this error message. Check if an update for your browser is available and install it, either through the web browser or on the developer's website.

Als u niet zeker weet hoe u uw webbrowser moet bijwerken, volgt u de zelfstudie over het bijwerken van uw webbrowser.

2. Schakel certificaatwaarschuwingen uit

Overweeg om certificaatwaarschuwingen uit te schakelen als geen van de vorige opties werkte. Houd er rekening mee dat dit geen aanbevolen keuze is, omdat de waarschuwingen waarvan u op de hoogte moet zijn, een geldig beveiligingsdoel kunnen hebben.

3. Start uw browser opnieuw.

Google Chrome is een van de meest gebruikte programma's op ons systeem. Dagelijks bezoeken we een aantal websites, en fouten zullen zeker gebeuren, waaronder deze. Het sluiten en opnieuw starten van de webbrowser is een goede manier om het NET::ERR CERT DATE INVALID-probleem op te lossen. Deze stap herstart de plug-ins en extensies van de webbrowser, evenals alle taken en processen, en de internettoegang in het algemeen.

Als het sluiten en opnieuw openen van de webbrowser niet heeft geholpen en je nog steeds de foutmelding krijgt, probeer dan de andere opties.

4. Stel de juiste datum en tijd in

Het is van cruciaal belang om de tijd- en datuminstellingen te hebben voor ononderbroken internettoegang. Hoewel dit tegenwoordig ongebruikelijk is, kan het deze fout veroorzaken als de tijd- en datuminstellingen van uw apparaat onjuist zijn, onder andere omdat de verschillende datum- en tijdinstellingen (met name datuminstellingen) de website die u probeert te bezoeken in verwarring kunnen brengen, waardoor het certificaat van en tot datums die buiten bereik lijken. In dit scenario is de enige manier om het probleem op te lossen, ervoor te zorgen dat de tijd en datum van uw apparaat juist zijn. Sluit de webbrowser en heropen de website zodra de juiste tijd en datum zijn ingesteld.

Als u niet zeker weet waar u de datum- en tijdinstellingen moet zoeken of hoe u ze moet instellen, lees dan de handleiding voor het instellen van de tijd en datum.

5. Deactiveer/verwijder webbrowserextensies

Webbrowserextensies zijn nuttig en bedoeld om uw surfervaring op het web te verbeteren; maar ze kunnen ook de bron zijn van foutwaarschuwingen, zoals deze. Als dat het geval is, moet u de extensies uitschakelen of verwijderen om het probleem op te lossen. Het is gemakkelijker als u niet veel browserextensies heeft, maar als u die wel heeft, moet u ze een voor een uitschakelen totdat u de defecte extensie identificeert. Zodra u het identificeert, kunt u proberen de extensie opnieuw te installeren of volledig te verwijderen.

Volg de onderstaande stappen om webbrowserextensies in Google Chrome te deactiveren:

  1. Selecteer Meer tools en vervolgens Extensies door op het pictogram met de drie stippen te klikken;
  2. Om de extensie te deactiveren, klikt u op de schakelaar activeren/deactiveren in het vak extensie.
  3. Schakel de schakelaar naast de knop Verwijderen in de rechterhoek in.

Volg de onderstaande stappen om een webbrowserextensie uit Google Chrome te verwijderen:

  1. Selecteer Meer tools en vervolgens Extensies door op het pictogram met de drie stippen te klikken;
  2. Om de extensie te deactiveren, klikt u op de schakelaar activeren/deactiveren in het vak extensie;
  3. klik vervolgens op de knop Verwijderen.

6. Scan uw computer op virussen

Elke dag worden er nieuwe gevaarlijke tools (virussen) ontwikkeld, waardoor het moeilijk is om ze bij te houden. Antivirussoftware kan dit omdat de database met bekende virussen regelmatig wordt bijgewerkt. Het is mogelijk dat een virus uw computer heeft geïnfiltreerd en belangrijke bestanden heeft beschadigd, met name die welke nodig zijn voor Google Chrome, waardoor het probleem NET::ERR CERT DATE INVALID is ontstaan. U moet de virussen van uw computer verwijderen om dit probleem op te lossen. Gebruik een antivirus- of antimalwareprogramma om uw computer te scannen op virussen en verwijder deze als deze worden gevonden.

Als u wilt voorkomen dat virussen uw computer infecteren, volgt u het volgende advies:

  • Open dubieuze e-mails met de nodige voorzichtigheid, vooral e-mails die als spam zijn aangemerkt.
  • Download software van de website van de ontwikkelaar;
  • Gebruik online tools zoals virustotal om gedownloade bestanden te scannen.

Bekijk de handleiding Computervirusbeveiliging voor meer informatie over hoe u uw computer kunt beveiligen en verwijderen van virussen en andere schadelijke software.

7. Wacht een paar minuten om te passeren.

Geduld wordt als een schone zaak beschouwd. Dit is geen uitzondering in de IT-wereld. Misschien is de website die u probeert te openen de bron van deze foutmelding. Het is mogelijk dat het team van de website problemen heeft die worden opgelost. Als u andere websites kunt openen, maar niet deze, is dat een veelbetekenend teken. Als de website niet wil openen, wacht dan een paar minuten en probeer het dan opnieuw door op de herlaadknop te drukken.

Opmerking: als wachten niet werkt, kun je, als je hun contactgegevens hebt, contact opnemen met de eigenaar(s) van de website, die al dan niet op de hoogte zijn van het probleem.

8. Werk het besturingssysteem op uw apparaat bij naar de meest recente versie.

Als u uw apparaat veilig wilt houden en op zijn best wilt laten presteren, moet u het besturingssysteem upgraden naar de nieuwste versie. Misschien is de oorzaak van de NET::ERR CERT DATE INVALID-fout de verouderde versie van het besturingssysteem van uw apparaat. Als dat het geval is, hoeft u alleen nog maar te upgraden als er een nieuwere versie beschikbaar is. Afgezien van bug-patches, bevat deze nieuwe versie prestatie- en beveiligingsverbeteringen.

Bekijk de instructies voor het bijwerken van mijn besturingssysteemoplossingen om te begrijpen hoe u het besturingssysteem van uw apparaat kunt upgraden.

9. Gebruik een andere browser

Misschien is dit een website-specifiek en webbrowser-specifiek probleem. Gebruik een andere webbrowser totdat het probleem met uw huidige webbrowser is opgelost als geen van de andere oplossingen werkte en uw webbrowser die pagina nog steeds niet kan bezoeken.

10. Spoel de DNS

Afgezien van het IP-adres zijn goede DNS-instellingen een vereiste om online te gaan. Er kunnen fouten optreden als aan een van deze voorwaarden niet wordt voldaan. Het is mogelijk dat dit foutnummer wordt veroorzaakt door foutieve DNS-instellingen. Om het op te lossen, moet u de corrupte records verwijderen, waarvoor de DNS moet worden leeggemaakt.

11. Controleer of Google Chrome up-to-date is.

Het is van cruciaal belang dat u de nieuwste trends bijhoudt, uzelf beschermt tegen bugs, kwetsbaarheden verzegelt en de snelheid verhoogt door al uw software bij te werken, inclusief Google Chrome. Een verouderde webbrowser kan verschillende problemen veroorzaken, waaronder incompatibiliteit met de meest recente online "standaarden" en bugs, zoals het bericht "Uw verbinding is niet privé". NET::ERR CERT DATE INVALID-foutbericht, dat in dit scenario als een vals alarm wordt beschouwd.

U moet uw webbrowser bijwerken naar de meest recente versie om dit foutbericht op te lossen. Controleer of er een update voor uw browser beschikbaar is en installeer deze via de webbrowser of op de website van de ontwikkelaar.

12. Schakel certificaatwaarschuwingen uit

Overweeg om certificaatwaarschuwingen te deactiveren als geen van de vorige opties werkte. Houd er rekening mee dat dit geen aanbevolen keuze is, omdat de waarschuwingen waarvan u op de hoogte moet zijn, een geldig beveiligingsdoel kunnen hebben.

13. Start uw browser opnieuw.

Google Chrome is een van de meest gebruikte programma's op ons systeem. We bezoeken dagelijks een aantal websites en er zullen fouten worden gemaakt, waaronder deze. Het sluiten en opnieuw starten van de webbrowser is een goede manier om het NET::ERR CERT DATE INVALID-probleem op te lossen. Met deze stap worden de plug-ins en extensies van de webbrowser opnieuw opgestart, evenals alle taken en processen, en de internetverbinding in het algemeen.

Als het sluiten en herstarten van de webbrowser niet heeft geholpen en je nog steeds de foutmelding krijgt, neem dan voor een onmiddellijke oplossing contact op met onze Google Bellen nederland.

Go Back

Comment

Blog Search

Blog Archive

Comments

There are currently no blog comments.