Menu

contactbellen

Hoe maak je een website met Google Sites?

Google Sites is een gratis service waarmee iedereen een website kan bouwen zonder voorafgaande expertise of vaardigheden op het gebied van webontwikkeling. Deze gratis tool gebruikt de WYSIWYG-editor (wat u ziet is wat u krijgt), zodat u snel responsieve, interactieve sites kunt bouwen en geavanceerde gebruikers kunnen zelfs hun eigen HTML-code wijzigen. U hoeft nergens anders voor hosting te betalen, omdat het zowel als sitebouwer als webhost dient.

Hoe Google Sites te gebruiken om een website te maken

Omdat Sites een Google-service is, moet u zich hiervoor aanmelden voordat u deze kunt gebruiken om uw website te ontwikkelen. We hebben een eenvoudige tutorial om een Google-account te maken dat je kunt gebruiken voor Sites, Gmail, Drive en andere Google-services als je er nog geen hebt.

Een website maken met Google Sites is eenvoudig als je een Google-account hebt:

 1. Ga naar de Google Sites-pagina en klik op het plusteken (+) in de rechterbenedenhoek.
 2. Als u wilt beginnen met het bouwen van uw site, klikt u op DEZE TOUR OVERSLAAN of op VOLGENDE telkens wanneer deze verschijnt om meer te weten te komen over elke functie van Google Sites.
 3. Klik in de linkerbovenhoek op Naamloze site, schrijf de naam van uw nieuwe website en druk op Enter of Return.
 4. Druk op Enter of Return nadat u op Uw paginatitel hebt geklikt en een titel voor uw pagina hebt getypt.
 5. Selecteer een afbeelding van uw computer om op uw nieuwe website te gebruiken door uw muis over de kopafbeelding te bewegen en vervolgens op Afbeelding wijzigen > Uploaden te klikken.

Hoe u uw Google Sites-website kunt bijwerken met nieuwe inhoud

Je hebt nu het skelet van een webpagina, maar je moet deze nog vullen met inhoud. Overweeg het type website dat u aan het bouwen bent. Is het een fotogalerij waar u uw werk kunt laten zien? Is het een blog waar je je ideeën bijhoudt? Is uw website bedoeld om reclame voor uw bedrijf te maken of als online cv te dienen?

 1. Selecteer een lay-out in het gebied Lay-outs aan de rechterkant van de Google Sites-interface die het meest lijkt op de website die u zich had voorgesteld. Extra elementen kunnen later worden toegevoegd, maar u moet beginnen met een basislay-out.
 2. Om een afbeelding van uw computer in de juiste sleuf te plaatsen, klikt u op elke Plus-knop.
 3. Klik op elk tekstgebied waar het staat. Voeg wat tekst toe door te klikken om de tekst te bewerken. Sommige van deze onderdelen zijn voor titels, terwijl andere je zoveel laten typen als je wilt.

Hoe u meer pagina's aan uw Google-site kunt toevoegen

 

Uw eerste Google Sites-pagina dient als uw startpagina en u kunt deze desgewenst in de huidige staat publiceren. Als u wilt, kunt u meer pagina's maken die allemaal aan elkaar zijn gekoppeld. Hoewel sommige zeer eenvoudige websites het kunnen redden met slechts een enkele startpagina, hebben de meeste extra pagina's nodig om meer informatie te geven.

Ga als volgt te werk om meer pagina's aan uw Google Sites toe te voegen:

 1. Klik op Pagina's in de rechterbovenhoek van uw startpagina.
 2. Om een nieuwe pagina of link te maken, klik op de + knop.
 3. Klik op Gereed nadat u uw nieuwe pagina een naam hebt gegeven.
 4. Om inhoud toe te voegen, klikt u op Invoegen in de rechterbovenhoek.
 5. Blijf scrollen om een specifiek element toe te voegen, zoals een inhoudsopgave, afbeeldingscarrousel, kaart, diavoorstelling of een van de andere genoemde opties, of klik op een lay-out zoals u deed voor uw startpagina. Er wordt een beeldcarrousel toegevoegd.
 6. Volg de aanwijzingen op het scherm om het toevoegen van uw element te voltooien. Wanneer u bijvoorbeeld een afbeeldingscarrousel maakt, moet u eerst meerdere afbeeldingen uploaden voordat u op Invoegen klikt.
 7. Voeg meer elementen toe of herhaal de stappen om meer pagina's met verschillende soorten inhoud te maken.

Pagina's koppelen in Google Sites

U moet beginnen met het toevoegen van navigatielinks zodra u naast uw startpagina ten minste één pagina heeft gemaakt. Deze links zijn cruciaal omdat ze uw bezoekers in staat stellen om van de ene pagina naar de andere te gaan.

 1. Klik op een afbeelding op uw startpagina om het submenu weer te geven en klik vervolgens op het koppelingspictogram.
 2. Voer de URL van een externe pagina in of selecteer een pagina in het vervolgkeuzemenu Deze site. We zullen bijvoorbeeld verbinding maken met de fotopagina. Klik daarna op Toepassen.
 3. U kunt ook tekstlinks gebruiken in plaats van of naast afbeeldingen. Om dit te doen, klikt u op het koppelingspictogram nadat u wat tekst hebt geselecteerd om het submenu weer te geven.
 4. Klik op Toepassen nadat u een URL hebt ingevoerd of een van uw pagina's hebt geselecteerd.
 5. Herhaal deze procedures om koppelingen toe te voegen aan eventuele extra pagina's die u heeft gemaakt. U kunt ook vanaf andere pagina's naar uw startpagina linken, evenals van pagina's naar andere pagina's. Zorg ervoor dat elke link logisch is, zodat uw bezoekers gemakkelijk door uw site kunnen navigeren.

Hoe u uw Google Sites-thema kunt wijzigen

Op dit moment is uw website bijna klaar om live te gaan, maar u kunt nog steeds zoveel materiaal toevoegen als u wilt en alle beschikbare opties gebruiken. U kunt ook de standaardkleuren, lettertypen en andere kenmerken van uw site wijzigen door een thema te selecteren.

Volg deze stappen om je thema te wijzigen:

 1. Selecteer in de rechterbovenhoek Thema's.
 2. Standaard is het thema Eenvoudig geselecteerd. Blader door de thema's en klik op elk om te zien of het je aanspreekt.

Het wijzigen van uw thema heeft invloed op al uw pagina's. Aangepaste headerafbeeldingen worden overschreven door kleurblokken als u ze hebt geconfigureerd. Als u nog steeds de aangepaste koppen wilt, kunt u deze later in het document handmatig specificeren, zoals u eerder hebt geleerd.

 1. Zodra u een thema heeft gevonden dat u bevalt, kunt u de kleuren aanpassen door op de kleurstalen te klikken.
 2. Beweeg uw muis over de koptekst, klik op afbeelding wijzigen en selecteer uw aangepaste kopafbeelding om uw afbeeldingskoppen te herstellen.

Hoe u uw Google Sites-website openbaar kunt maken

Het is heel eenvoudig om uw nieuwe website te publiceren als u er tevreden mee bent. U kunt het publiceren naar een Google Sites-URL die eruitziet als sites.google.com/view/your site of naar een aangepaste URL die elk domein gebruikt dat u bezit.

 1. Klik in de rechterbovenhoek op Publiceren.
 2. Typ in het webadresveld een naam voor uw site en klik op Publiceren.
 3. Als u uw eigen domein wilt gebruiken, klikt u op BEHEREN in het vak Aangepaste URL.
 4. Typ een domeinnaam in het gebied met aangepaste URL's en klik op Eigendom verifiëren.
 5. Kies uw domeinregistreerder in het vervolgkeuzemenu, klik vervolgens op VERIFICEREN en volg de aanwijzingen. Wijzigingen in uw DNS-records moeten worden aangebracht via uw domeinregistreerder of webhost. Als je problemen hebt om erachter te komen, vraag dan je webhost of domeinregistreerder om hulp.
 6. Als u klaar bent, klikt u op Publiceren om uw site te publiceren.

Mocht uw probleem onopgelost blijven, stel uw vraag dan in onze Google Bellen nederland. we zullen ervoor zorgen dat we je op elke mogelijke manier helpen, 

Go Back

Comment

Blog Search

Blog Archive

Comments

There are currently no blog comments.