Menu

contactbellen

Hoe foutcode 403 op te lossen in Google Play Store

Oplossingen (9)

1. Ruim de cachepartitie op.

Elk apparaat bevat een verborgen menu dat dient als een fail-safe in het geval dat het besturingssysteem niet goed werkt. In dit menu wordt een cachepartitie geplaatst. Als deze partitie corrupt raakt, kan dit fouten veroorzaken, waaronder deze. In dit geval moet u de cachepartitie wissen, die vervolgens opnieuw wordt opgebouwd met schone versies van de beschadigde bestanden.

Volg de onderstaande stappen om de herstelmodus te openen en de cachepartitie te verwijderen:

 1. Schakel de gadget uit.
 2. Houd de Volume (+) en Power (Sleep/Wake) knoppen samen. Laat de knoppen los nadat uw gadget is ingeschakeld.
 3. * Druk op de aan/uit-knop (Sleep/Wake), Volume (+) omhoog en Home op een Samsung-handset.
 4. Om door de keuzes te navigeren, drukt u op de toets Volume omhoog of Volume omlaag. Om de Wipe-cachepartitie te kiezen, markeert u deze en drukt u op de aan/uit-toets (Sleep/Wake).

2. Start uw computer opnieuw op.

De Google Play Store-foutcode 403 kan zijn gegenereerd door een proces dat om welke reden dan ook niet meer reageert. Het eerste en meest essentiële onderdeel dat u moet doen, is uw smartphone opnieuw opstarten. Schakel na een paar minuten uw apparaat uit en weer in. De Google Play Store-app, evenals alle andere geïnstalleerde apps, inclusief degene die het probleem heeft veroorzaakt, worden hervat. Probeer de app opnieuw te installeren nadat uw apparaat inderdaad is ingeschakeld.

3. Meld u af bij uw Google-account en meld u vervolgens weer aan.

Wanneer we onze smartphones voor het eerst inschakelen, worden we gevraagd om een Google-account aan te maken. Veel apps, waaronder Google Play, gebruiken dit Google-account. Wanneer de verbinding tussen het Google-account en de app wordt verbroken, ontstaan er fouten. Uitloggen van uw Google-account via de instellingen van uw apparaat en vervolgens weer inloggen, zoals aangegeven in de onderstaande stappen (die van apparaat tot apparaat kunnen verschillen), is een zeer effectieve techniek om de probleemcode 403 in Google Play op te lossen:

 1. Tik op Accounts en back-up (of alleen Accounts) in Instellingen.
 2. Selecteer Google in het menu Accounts.
 3. Tik op Account verwijderen nadat je het Google-account hebt gekozen waarmee je bent ingelogd.
 4. Start uw Android-telefoon of -tablet opnieuw op.
 5. Voer uw Google-accountgegevens opnieuw in.

4. Verbind uw gadget met een betrouwbare internetbron.

Om uw apparaat effectief apps te laten installeren en bijwerken, heeft u een robuuste internetverbinding nodig. Het is mogelijk dat de internetverbinding die u gebruikt traag, onbetrouwbaar of tijdelijk uitvalt. Als je bent verbonden met een wifi-netwerk, schakel dan over naar mobiele data of een ander wifi-netwerk. Wanneer u van de ene verbinding naar de andere overstapt, gebruikt u ook de app-switcher om de Google Play Store-app te sluiten en vervolgens opnieuw te openen.

De volgende suggesties kunnen u helpen de sterkte van uw internetverbinding te vergroten:

 1. Koop een signaalversterker.
 2. Het is een goed idee om de router dichter bij uw gadgets te brengen.
 3. Til de router van de grond en breng uw apparaat er dichter bij.

In de gids voor traag internet vindt u wellicht meer informatie over hoe u uw internetverbinding kunt verbeteren.

5. Wis de gegevens en cachebestanden van de Google Play-kernapps.

Fout 403 in de Google Play Store kan ook worden veroorzaakt door corrupte cache- en gegevensbestanden. Systeemupdates, andere apps, corrupte systeembestanden en andere factoren kunnen ervoor zorgen dat ze corrupt worden. Dit probleem moet worden opgelost door het cachegeheugen en de gegevensbestanden te wissen, aangezien alle corrupte bestanden worden vervangen door schone bestanden.

Volg de onderstaande stappen om de gegevens- en cachebestanden van de Google Play Store-app en alle andere Google-apps te verwijderen:

 1. Selecteer Apps/Applicatiebeheer via Instellingen > Apps/Applicatiebeheer.
 2. Tik op de knoppen voor het wissen van gegevens en het wissen van de cache nadat u Google Play Store in de lijst hebt geselecteerd.
 3. Tik op de knoppen gegevens wissen en cache wissen nadat u Google Services Framework in de lijst hebt geselecteerd.
 4. Tik op de knoppen gegevens wissen en cache wissen nadat u Google Play-service in de lijst hebt geselecteerd.
 5. Tik op de knoppen Gegevens wissen en Cache wissen in Download Manager.

Hier is een clip waarin wordt uitgelegd hoe u app-gegevens en cachebestanden wist (gemaakt op een Samsung Galaxy-apparaat met Android OS 8 - de stappen kunnen per apparaat verschillen):

6. Werk het besturingssysteem op uw apparaat bij naar de meest recente versie.

Het is mogelijk dat de foutcode wordt veroorzaakt door de huidige versie van het besturingssysteem van uw apparaat, die verouderd is en niet goed werkt met apps die zijn ontworpen voor besturingssystemen. Zorg ervoor dat de meest recente update van het besturingssysteem is geïnstalleerd om naadloze en stabiele prestaties te garanderen. Controleer op een update en, indien beschikbaar, update het besturingssysteem van uw apparaat naar de meest recente versie. Updates worden meestal automatisch op de achtergrond geïnstalleerd, maar het is altijd een goed moment om handmatig te kijken of er een beschikbaar is.

Volg de onderstaande procedures om de meest recente update van het besturingssysteem handmatig te installeren:

 1. Ga naar het menu Instellingen;
 2. Scroll naar beneden en selecteer Systeem en vervolgens Over.
 3. Selecteer Systeemupdates (of Software-updates) in het vervolgkeuzemenu.
 4. Controleer nu (of de drie verticaal uitgelijnde stippen als het niet zichtbaar is);
 5. Tik op Installeren als er een systeemupdate beschikbaar is. Om de update te voltooien, wordt u mogelijk gevraagd uw apparaat opnieuw op te starten.

U wordt geïnformeerd dat uw systeem up-to-date is als er geen systeemupdate beschikbaar is.
U moet het volgende doen op andere apparaten (bijvoorbeeld Samsung):

 1. Ga naar het menu Instellingen
 2. en selecteer Software-update.
 3. Als er een update beschikbaar is, selecteert u Downloaden en installeren (zo niet, op de knop Controleren op updates).

Het volledige videovoorbeeld laat zien hoe u het besturingssysteem van uw apparaat kunt bijwerken (het is opgenomen op een Samsung-handset met Android OS 8):

Opmerking: om ernstiger letsel te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat de batterij van uw gadget niet leeg raakt. Het is veel veiliger om uw apparaat bij te werken terwijl het nog is aangesloten. Gebruik een solidere Wi-Fi-verbinding in plaats van mobiele data om extra kosten te voorkomen.

7. Installeer de Google Play Store-app en alle updates opnieuw.

De foutcode 403 kan worden veroorzaakt door de meest recente upgrade van de Google Play Store-app. Omdat de internetverbinding op dat moment instabiel was, of omdat er op dat moment een ander proces actief was, is deze mogelijk niet goed gedownload of geïnstalleerd. De oplossing is om de update te verwijderen en vervolgens opnieuw te installeren terwijl u verbonden bent met een solide internetverbinding.

Volg de onderstaande stappen om de Google Play Store-app in de oorspronkelijke staat te herstellen:

 1. Selecteer Toepassingsbeheer/Apps in het menu Instellingen.
 2. Selecteer Updates verwijderen uit de Google Play Store door op het pictogram met de drie stippen in de rechterbovenhoek te tikken.
 3. Tik op OK om te bevestigen.
 4. Ga naar de Google Play Store en zoek ernaar.

Het volgende videovoorbeeld laat zien hoe u updates verwijdert (deze is opgenomen op een Samsung Galaxy-apparaat met Android OS 8; instructies kunnen enigszins verschillen van apparaat tot apparaat):

8. Reset je apparaat naar de fabrieksinstellingen

Als geen van de bovenstaande opties werkt, overweeg dan om uw apparaat terug te zetten naar de fabrieksinstellingen, waardoor de defecte systeembestanden van uw apparaat kunnen worden gewist en veel andere problemen kunnen worden opgelost. Daarna worden de corrupte bestanden vervangen door nieuwere versies.

Volg onderstaande stappen om je smartphone terug te zetten naar de fabrieksinstellingen:

 1. Maak een back-up van de gegevens van uw apparaat op uw computer of een cloudopslagservice (bijv. Google Drive, Dropbox).
 2. Ga naar Instellingen, druk op Reset en selecteer vervolgens Factory Reset.

De onderstaande stappen laten zien hoe u uw apparaat kunt resetten (op een Samsung Galaxy-handset met Android 8 - de processen kunnen per apparaat verschillen):

Zorg ervoor dat uw gadget volledig is opgeladen voordat u deze opnieuw instelt om verdere problemen te voorkomen. Maak ook een back-up van uw persoonlijke bestanden (foto's, video's, muziek en andere papieren) om ervoor te zorgen dat ze worden beschermd.

9. Controleer de proxy- of VPN-instellingen op uw apparaat.

Deze fout kan worden veroorzaakt door de proxy- of VPN-instellingen van uw apparaat, omdat de Google-app hiermee niet goed presteert. Probeer de app opnieuw te installeren nadat je ze hebt uitgeschakeld. U kunt ook proberen andere proxy-instellingen of een andere VPN te gebruiken, omdat de huidige mogelijk niet goed werken.

Opmerking: u kunt ook de proxy-instellingen wissen in de netwerk-/verbindingsinstellingen van uw apparaat. Neem voor meer informatie contact op met onze Google Bellen Nederland.

Go Back

Comment

Blog Search

Blog Archive

Comments

There are currently no blog comments.