Menu

contactbellen

5 manieren om meer betrokkenheid te krijgen bij uw Instagram-berichten

Instagram begon als een app voor het delen van foto's...

Het enige wat je hoefde te doen om op Instagram op te vallen, was een paar mooie foto's maken en een paar hashtags toevoegen. Mensen zouden je opsporen.

En er was een filmpje. Rollen, verhalen en IGTV

De algoritmen voor het ontdekken van Instagram worden moeilijker met elke nieuwe functie en elk nieuw berichttype. Simpel gezegd, het is moeilijker om je materiaal op het sociale netwerk te laten zien.

Ongeacht hoe Instagram is geëvolueerd, één ding is constant gebleven: betrokkenheid is cruciaal. Of het nu een rol, een verhaal, een video of een foto is, hoe meer vind-ik-leuks, klikken en reacties je op je berichten krijgt, hoe meer mensen ze zullen zien.

1. Commentaar Wedstrijden

Reactieswedstrijden zijn een geweldige manier om interactie met je Instagram-berichten aan te moedigen. De winnaar van een weggeefactie wordt willekeurig gekozen uit alle mensen die opmerkingen achterlaten op een bericht op sociale media.

Ze zijn ontworpen om gebruikers aan te moedigen opmerkingen te maken over uw posts op sociale media. Ze zijn ook heel eenvoudig in te stellen en voor deelnemers om in te voeren.

Scratch Bakeshop is een voorbeeld van hoe eenvoudig deze wedstrijden kunnen zijn. Instagram-gebruikers kunnen meedoen door simpelweg een vriend te taggen in de reacties. Om het artikel nog meer onder de aandacht te brengen is het concept in grote letters op de foto uitgelicht.

Januari is "Nationale Soepmaand", voor het geval je het nog niet wist. Niman Ranch deed dat, en ze maakten er gebruik van in deze commentaarwedstrijd. Een interessant aspect van deze weggeefactie is dat hoe meer vrienden je hebt getagd in de reacties, hoe meer wedstrijdinzendingen je hebt ontvangen. Dat vergroot vrijwel zeker de interactie en het bereik!

Als je snel een reactiewedstrijd wilt plaatsen, kun je een van ShortStack's cadeausjablonen gebruiken. Bovendien verzamelt de ShortStack-software de inzendingen en kiest willekeurig een winnaar. Door Instagram-opmerkingen te sorteren, bespaar je veel tijd.

2. Verhaal opnieuw gedeeld

Hoewel video's populair zijn, kunnen verhalen ook statische foto's, tekst of andere geanimeerde inhoud zijn. Om de zichtbaarheid van een van je berichten te verbeteren, kun je het snel opnieuw delen als een verhaal.

Tim Hortons deelde bijvoorbeeld zijn Valentijnsdag-wedstrijd opnieuw als een verhaal om meer mensen aan te moedigen deel te nemen:

Het beste van Instagramverhalen - en het gebruik ervan om je berichten te markeren - is dat ze bovenaan het scherm verschijnen wanneer je de app voor het eerst opent. Voor mensen die door materiaal bladeren, zijn ze onmogelijk te negeren.

3. Samenwerkingen

Samenwerkingen met andere Instagram-accounts, zoals influencers of andere merken, zijn op dit moment erg populair. Ambassadeursprogramma's, door gebruikers gegenereerde inhoud, shoutouts, overnames en partnerposts zijn allemaal geweldige manieren om uw bereik en fanbase uit te breiden.

Aan de andere kant kunnen samenwerkingen u helpen de betrokkenheid van uw inhoud te vergroten. Organiseer je bijvoorbeeld een winactie of wil je de zichtbaarheid van een bepaald bericht verbeteren, werk dan samen met een kleine groep ambassadeurs om het via Stories te promoten. Hun volgers kunnen meer zien door op het bericht in Stories te klikken. Dit vestigt onvermijdelijk meer aandacht op uw inhoud, waardoor de kans op een like of opmerking groter wordt.

4. Video's

Videoberichten ontvangen meer dan 20% meer betrokkenheid dan afbeeldingsberichten, en carrousels ontvangen meer dan 18% meer. Dat is nog geen rekening houdend met het bereik van Reels, dat in veel gevallen bijna 10 keer zo groot is als dat van statische afbeeldingen.

Wat heeft dit te maken met het vergroten van de betrokkenheid bij Instagram-berichten? Simpel gezegd, u moet uw best doen om meer video-inhoud te produceren. Instructiefilms, beelden van achter de schermen en productdemonstraties zijn allemaal uitstekende opties.

U kunt echter gemakkelijk deelnemen aan de Reels-trein door uw Reels opnieuw te delen met uw feed. Wanneer u een Reel maakt, is er een knop die dit automatisch uitvoert.

Hier is bijvoorbeeld een screenshot van Burberry's Instagram-pagina. Wanneer u een haspel opnieuw deelt met uw feed, ziet het er als volgt uit.

Het werkt samen om meer mensen te bereiken en interactie te bevorderen door je berichten opnieuw te delen in Verhalen, Reels in je feed en kruisbestuiving van je Instagram-profiel.

5. Spelletjes

Als je een van mijn eerdere Instagram-blogs hebt gelezen, weet ik zeker dat ik klink als een gebroken record... Maar als je de betrokkenheid wilt vergroten, zijn games een must-have voor je plan.

Het is logisch. Instagram-games, zoals quizzen, hersenkrakers en andere interactieve ervaringen, zijn bedoeld om interactie aan te moedigen. Je volgers willen van nature reageren op een vraag of opscheppen over hun puzzeloplossing.

Hier zijn twee voorbeelden van In-N-Out Burger Instagram-gameposts:

Het is vermeldenswaard dat beide het vrij eenvoudig maken voor Instagram-gebruikers om deel te nemen. De 'Trivia'-vraag heeft vier opties en suggereert dat kijkers hun antwoorden in het opmerkingengedeelte plaatsen. Net als bij het door elkaar gooien van woorden, is het vermakelijk om uw resultaten met anderen te delen en deel te nemen aan het gesprek.

Een ander voorbeeld is dit Planet Fitness woord scramble, dat meer dan 1.300 reacties had in vergelijking met de 200-400 reacties die ze over het algemeen op een bericht ontvangen!

Weet je niet waar je moet beginnen met Instagram-games? Om wat ideeën op te doen, kun je een tool zoals Canva gebruiken. Ze hebben een aantal grafische sjablonen met spelideeën die al zijn ingebouwd.

Je kunt ook Canva-sjablonen voor game-ideeën kopen in pakketten van Creative Market.

Conclusie

De waarheid is dat Instagram-betrokkenheid altijd verschuift. Technieken die de ene dag werken, werken de volgende dag misschien niet. De Reels zijn op dit moment verzengend. We hebben geen idee hoe lang dat gaat duren!

De kern van de strategieën in dit artikel zal echter nooit uit de mode raken. Het verslavende karakter van weggeefacties zit ingebakken in ons DNA; individuen zullen altijd iets willen winnen. Games zijn gegroepeerd in deze categorie. en voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze Instagram Bellen.

Go Back

Comment

Blog Search

Blog Archive

Comments

There are currently no blog comments.