Menu

contactbellen

Waarom werkt de Facebook-betaalmethode niet in India?

De Facebook-betaalmethode heeft voor veel mensen in India problemen veroorzaakt. De foutmelding "Deze betaalmethode wordt momenteel niet ondersteund. Voer een alternatieve methode in" verschijnt telkens wanneer ze een betaalmethode proberen toe te voegen. Je moet worstelen met hetzelfde probleem dat dit bericht inspireerde. De belangrijkste oorzaak van deze foutmelding is dat Facebook alleen buitenlandse creditcards en betaalpassen in India accepteert. Dit probleem zal zich dus voordoen voor iedereen die een binnenlandse kaart gebruikt. In dit artikel zullen we het hebben over hoe u het probleem kunt oplossen.

Redenen waarom de Facebook-betaalmethode niet werkt in India

Facebook accepteert betalingen via zowel automatische als handmatige manieren.

De automatische methode is de primaire manier, analoog aan een post-paid service. Nadat Facebook een factuur heeft gegenereerd, is de betaling verschuldigd. Nadat u Rs. 1000 op Facebook-advertenties, rekent Facebook India aan. De debet- of creditcard die u als betaalmethode hebt ingevoerd, wordt onmiddellijk in rekening gebracht voor de transactie. Het probleem is echter dat Indiase banken om veiligheidsredenen geen automatische betaling ondersteunen. Mensen die deze methode gebruiken, zien de foutmelding. Facebook heeft handmatige betalingen toegevoegd om dit probleem op te lossen.

De handmatige methode lijkt op een abonnementsservice. Handmatig tegoed toevoegen aan je Facebook-account met een creditcard of betaalpas is mogelijk. Het feit dat mensen nu Facebook-advertentietegoed kunnen krijgen, lost elk probleem op. Ook tal van betalingsopties worden door deze aanpak ondersteund.

De oplossing

De mobiele app van de Facebook-advertentiemanager kan worden gebruikt om dit probleem te verhelpen, omdat de desktopversie niet effectief is. De gedetailleerde instructies vindt u hieronder:

  1. Download de Facebook-advertentie-app.
  2. Start de app en selecteer vervolgens je advertentieaccount.
  3. Toegang tot instellingen
  4. Navigeer naar het gedeelte Facturering en klik op Betaalmethoden.
  5. Voeg het bedrag toe dat u kiest.
  6. Selecteer de betaalmethode door op de betaalmethode-link te klikken.
  7. Debetkaarten, creditcards, Paytm, internetbankieren en UPI zijn allemaal opties.
  8. Het extra tegoed wordt als prepaid-tegoed op de advertentierekening weergegeven.

Uw account wordt hierdoor automatisch omgezet in handmatige betalingen. De volgende keer kunt u direct vanaf uw desktop betalen.

Er is wel een vangst. Het is niet haalbaar om over te stappen op handmatige betalingen als je eenmaal bent begonnen met de automatische betaalmethode. Dit betalingstype wordt momenteel niet ondersteund. Voer een andere methode in, zegt de foutmelding.

In dit geval moeten de hierboven beschreven stappen worden gebruikt om een nieuw advertentieaccount te registreren en een handmatige betalingsmethode te starten.

Ik hoop dat dit heeft geholpen om uit te leggen waarom de Facebook-betalingsoptie niet beschikbaar is in India. We hebben geprobeerd u de beste optie te bieden om het probleem op te lossen. Als we een andere oplossing voor het probleem vinden, zullen we dit artikel bijwerken. Wilt u meer weten over aanvullende oplossingen, neem dan contact op met onze Facebook Bellen Nederland.

Go Back

Comment

Blog Search

Blog Archive

Comments

There are currently no blog comments.