Menu

contactbellen

Blog posts February 2022

Hoe Gmail te gebruiken: de beste tips en trucs om uw inbox te veroveren.

Google's Gmail is een fantastische gratis tool. E-mail daarentegen kan overweldigend aanvoelen. Een methode om te voorkomen dat uw Gmail-account u naar beneden sleept, is door alle handige Gmail-tips en -trucs te ontdekken die uw productiviteit zullen verhogen, uw efficiëntie zullen verhogen en u zelfs tijd zullen besparen.

Met deze hacks beheert u uw Gmail-account in plaats van er bang voor te zijn, van het plannen van e-mails om op een later tijdstip te verzenden tot het ongedaan maken van het verzenden van een cruciale e-mail waarvan u zich zojuist realiseerde dat deze een grote blunder bevat.

Gmail-instellingen 101

U moet het volledige Gmail-instellingenmenu openen om grote wijzigingen in uw account aan te brengen. Om dit in een browser op je desktop te doen, ga je naar de rechterbovenhoek van je scherm en klik je op de tandwielvormige menuknop "Instellingen".

Gmail biedt je een menu 'Snelle instellingen' zodra je hierop klikt, maar als je de instructies in deze handleiding wilt volgen, moet je op de knop 'Alle instellingen bekijken' klikken.

Hoe u het uiterlijk van uw Gmail-inbox kunt wijzigen

Laten we eerlijk zijn, de standaardlook van Gmail is niet erg inspirerend. Je kunt eenvoudig de achtergrond van je Gmail-inbox wijzigen door een nieuw "thema" te selecteren dat afbeeldingen in achtergrondstijl toevoegt aan de achtergrond van de inbox. Ga hiervoor naar je instellingen. Zoek naar het submenu 'Thema's' en vervolgens 'Stel het thema in' op het tabblad 'Algemeen'.

U krijgt nu een pop-upvenster waarin u uw thema kunt selecteren.
Je kunt kiezen uit een van de vooraf geladen afbeeldingen van Gmail, die meestal bestaan uit landschaps- en abstracte foto's, maar ook blokkleuren en een paar illustraties, of je kunt je eigen afbeeldingen uploaden.

Volg dezelfde stappen om het oorspronkelijke uiterlijk van uw Gmail-thema te herstellen, maar scrol omlaag om de optie "Standaard" te vinden en selecteer deze.

Hoe u uw Gmail-inbox kunt ordenen met behulp van tabbladen
De optie om je Gmail-inbox op te delen in categorietabbladen is iets dat veel mensen handig vinden. Dit organiseert uw kritieke e-mail in categorieën, zoals meldingen van sociale-mediaplatforms en promotionele e-mails van e-commercebedrijven, zodat u deze op een meer geordende manier kunt bekijken.

Ga naar je instellingen als je dit wilt doen, of kijk op zijn minst of het een nuttige wijziging is. Selecteer het tabblad "Inbox" in het vervolgkeuzemenu. De "Categorieën" opties zijn te vinden door naar beneden te scrollen op de pagina.

U kunt zoveel verschillende categorieën kiezen als u wilt. Boven aan uw e-mail ziet u nu categorietabbladen.

Om de inhoud van elk tabblad te bekijken, klikt u erop. Om terug te keren naar een versie zonder tabbladen van uw inbox, herhaalt u eenvoudig het bovenstaande proces en schakelt u de selectievakjes onder het gedeelte Categorieën uit.

De beste sneltoetsen van Gmail
Als je een ervaren computergebruiker bent die van sneltoetsen houdt, zul je blij zijn te weten dat Gmail er een overvloed aan heeft. Als u ze wilt gebruiken, moet u eerst controleren of ze zijn ingeschakeld. Ga naar het instellingenmenu. Blader vervolgens omlaag naar de pagina "Algemeen" om de optie te vinden om sneltoetsen in te schakelen.

U kunt nu een reeks Gmail-activiteiten uitvoeren met een enkele toetsenbordklik. Ga naar de helpsites van Gmail om de volledige lijst met activiteiten te zien die nu voor u beschikbaar zijn.

U kunt ook de Gmail-sneltoetsen aanpassen aan uw voorkeuren. Ga hiervoor naar instellingen en selecteer vervolgens "Geavanceerd" in het menu "Algemeen". Schakel aangepaste sneltoetsen in of uit.

Keer terug naar de instellingen nadat uw scherm is vernieuwd. Onder de menu-instellingen "Algemeen" ziet u nu "Toetsenbordsnelkoppelingen" als een tabbladoptie.

Klik hierop om uw opties voor het ontwerpen van uw eigen aangepaste sneltoetsinstellingen te bekijken.

Profiteer optimaal van de Smart Compose-functie van Gmail.

Gmail biedt een echt coole functie genaamd "Smart Compose" waarmee je sneller e-mails kunt maken en je veel tijd kunt besparen. Deze door machine learning aangedreven applicatie biedt suggesties terwijl u typt, waardoor herhaaldelijk schrijven en de kans op spel- en grammaticale fouten wordt geëlimineerd. Smart Compose kan contextuele zinnen voorstellen om aan uw zinnen toe te voegen en ze voor u af te maken.

Smart Compose moet standaard zijn ingeschakeld, maar ga naar je optiemenu om er zeker van te zijn dat je er het maximale uit haalt. Zorg ervoor dat Smart Compose-schrijfsuggesties zijn ingeschakeld in de "Algemeen" opties.

Raak gewoon de tab-toets aan om ze te accepteren als onderdeel van de tekst van uw e-mail.

Filterregels gebruiken om uw Gmail-mailbox te beheren
Met Gmail kunt u uw e-mails filteren met behulp van 'regels'. Dit betekent dat je de filters van Gmail kunt gebruiken om je inkomende e-mails te beheren, bijvoorbeeld door ze naar een bepaald label te sturen of ze automatisch te archiveren of te verwijderen. U kunt ook regels gebruiken om e-mails automatisch als gelezen te markeren of door te sturen naar een ander e-mailadres.

Typ de term gewoon in de zoekbalk boven aan uw scherm en klik op de pijl-omlaag rechts van het vak om op basis daarvan een inboxregel te maken. Selecteer nu "Filter maken" in het vervolgkeuzemenu.

Hierdoor wordt het actiemenu geopend, waarin al uw opties worden weergegeven.

Ga naar uw instellingenmenu om uw regelfilters op elk gewenst moment te bewerken, beheren of verwijderen. Selecteer "Filters en geblokkeerde adressen" in het vervolgkeuzemenu.

U kunt de filterregels die u hier heeft gemaakt, wijzigen of verwijderen.

Hoe u optimaal gebruik kunt maken van Gmail-taken om uw productiviteit te verhogen
Gmail, Google Drive en Google Agenda hebben allemaal een 'Taken'-functie waarmee je een digitale takenlijst hebt. Dit is een fantastische, gratis tool om op de hoogte te blijven van wat je moet doen en wanneer je het moet doen.

U kunt tot 100.000 eenmalige of terugkerende taken maken, compleet met details en opmerkingen, vervaldatum en -tijd en subtaken.

Er zijn twee manieren om taken in Gmail te maken. Zoek naar het zijpaneel in Gmail. Het Taken-pictogram, dat een ronde blauwe cirkel is met een lijn en een punt erin, moet worden gekozen.

U kunt vanaf deze pagina taken maken, wijzigen en verwijderen, evenals datums en gegevens toevoegen.

U kunt ook een taak maken vanuit een e-mailbericht. Klik eenvoudig op het tabblad Taken en sleep de afzonderlijke e-mail naar het vak Taken.

Hiermee wordt een nieuwe taak gemaakt op basis van het door u gekozen e-mailadres.

Hoe plan je e-mails in Gmail?

Google biedt een handige service waarmee u kunt plannen dat e-mails op een later tijdstip worden verzonden. Klik niet op "Verzenden" nadat u klaar bent met het schrijven van uw e-mail. Klik in plaats daarvan op de pijl-omlaag naast het verzendvak.

Dit geeft een pop-upvenster met drie opties voor het verzenden van de e-mail: morgenochtend, morgenmiddag of de volgende ochtend. U kunt de voorgestelde tijden selecteren door erop te klikken.

U kunt ook de optie "Selecteer datum en tijd" gebruiken om een kalenderweergave te krijgen van wanneer uw e-mail moet worden verzonden.

Het lijkt misschien eenvoudig, maar het is belangrijk om te onthouden dat uw e-mails worden verzonden volgens de tijdzone die u kiest bij het plannen ervan.

Hoe kun je in Gmail het verzenden van een e-mail ongedaan maken?

Voor alle duidelijkheid: je kunt het verzenden van oude Gmail-e-mails niet ongedaan maken, maar met deze service kun je voor een korte periode van gedachten veranderen nadat je op de verzendknop hebt gedrukt.

Zodra je een e-mail hebt verzonden met de functie "Verzenden ongedaan maken" van Gmail, zou je, als je het scherm nog niet hebt vernieuwd, een klein pop-upbericht moeten krijgen dat je waarschuwt dat je e-mail is verzonden, met de optie "Ongedaan maken". "
Als u hier zo snel mogelijk op klikt, wordt de e-mail niet verzonden en wordt deze in plaats daarvan als kopie op uw scherm geopend.

In uw instellingen kunt u kiezen hoe lang het venster voor het ongedaan maken van de verzending duurt. Zoek naar de opties 'Verzenden ongedaan maken' in het instellingenmenu 'Algemeen'.

U kunt een annuleringsperiode voor het verzenden van 5, 10, 20 of 30 seconden kiezen met behulp van de vervolgkeuzelijst. Instellen op maximaal 30 seconden is een goed idee.

Hoe gebruik je de optie "zelfvernietiging" in Gmail?
Google biedt een "vertrouwelijke modus"-optie voor Gmail-gebruikers om gevoelige informatie te helpen beschermen. Het is niet perfect, maar het kan helpen om ongewenste toegang en delen tot op zekere hoogte te voorkomen.

Met de vertrouwelijke modus van Gmail kun je op elk moment de vervaldatum van een bericht instellen (de optie voor zelfvernietiging) of de toegang weigeren. Berichten die vertrouwelijk zijn, kunnen niet worden doorgestuurd, gekopieerd, afgedrukt of gedownload.

Zoek naar het pictogram voor de vertrouwelijke modus - het slot met een klok ervoor - onderaan het venster voor het opstellen van e-mail als u een e-mail in de privémodus wilt verzenden.

Wanneer u hierop klikt, verschijnt er een pop-upvenster met uw vertrouwelijke opties. Je kunt kiezen wanneer de e-mail moet "verlopen" (of, als je dat liever hebt, "zelfvernietiging"). Door het telefoonnummer van de ontvanger in te voeren, kunt u ook kiezen of de ontvanger een sms-toegangscode nodig heeft om de e-mail te bekijken.

Het is belangrijk om te beseffen dat e-mails in vertrouwelijke modus nog steeds kunnen worden gescreend of gefilmd.

De beveiligingsfunctie voor authenticatie in twee stappen van Gmail gebruiken om uw inbox te beschermen

Door het proces 'authenticatie in twee stappen' in te schakelen, kunt u Gmail een echt veilige e-mailservice maken. Dit betekent dat elke keer dat u zich aanmeldt bij uw Google-account, u zowel uw wachtwoord als een verificatiecode nodig heeft, meestal via sms, hoewel andere manieren mogelijk zijn.

U moet eerst uw Google-account openen om authenticatie in twee stappen in te schakelen.

Selecteer "Beveiliging" in het navigatiemenu aan de linkerkant van uw scherm.

Schakel authenticatie in twee stappen in het menu 'Aanmelden bij Google' en volg de aanwijzingen.

De Gmail-interface weer onder controle

Hoewel u het Gmail-platform van Google direct uit de doos kunt gebruiken, denken we dat u het ermee eens zult zijn dat een kleine aanpassing onder de motorkap uw ervaring, productiviteit en e-mailefficiëntie aanzienlijk kan verbeteren. Deze tips leiden je van e-mailnewbie naar Gmail-master. of neem dan contact op met Google bellen nederland.

Go Back

Chromebook en Chrome OS bijwerken: bescherm uzelf tegen ZombieLoad.

Sinds 2011 heeft ZombieLoad, een fout in elke Intel-CPU, talloze pc's, Macs en Chromebooks blootgesteld aan spyware-aanvallen. Om uzelf te beschermen, hoeft u alleen maar uw Chromebook bij te werken, of op zijn minst ervoor te zorgen dat de nieuwste beschikbare updates zijn geïnstalleerd.

Uw systeem is mogelijk al voorbereid op de griezelig genoemde bug, omdat Chromebooks zichzelf vaak op de achtergrond bijwerken zonder uw medeweten. Als dit echter niet het geval is, is het goede nieuws dat het bijwerken van Chrome OS-machines in tien stappen hoeft.

Chromebooks up-to-date houden

 1.  Klik op het Chrome OS-bureaublad in de rechterbenedenhoek.
 2.  Selecteer het pictogram Instellingen in het vervolgkeuzemenu.
 3.  Ga naar de Chromes Over-pagina.
 4.  Selecteer Controleren op updates in het vervolgkeuzemenu.
 5. Nu kunt u controleren of uw Chromebook up-to-date is
 6.  Als uw Chromebook verouderd is, wordt de nieuwste update onmiddellijk gedownload.
 7.  In de rechterbenedenhoek van het bureaublad ziet u een pijlpictogram nadat het klaar is:
 8.  Selecteer Opnieuw opstarten naar update van het pijlsymbool om de update toe te passen.
 9.  Wanneer u uw Chromebook opnieuw opstart, past deze zichzelf automatisch aan.

Hoe Maak Je Een screenshot op een Chromebook?
Is een Chromebook geschikt voor mij? Aankooptips en advies
Chromebooks met premiumfuncties zijn nu beschikbaar, maar moet je er een kopen?

Als geen van deze opties werkt, neem dan contact op met Google bellen om het probleem te melden. Zij zullen het probleem onderzoeken en verhelpen.

Go Back

Hoe u uw locatie en lokale zenders op YouTube TV kunt wijzigen

Als je je buiten het dekkingsgebied van YouTube TV bevindt of als je regiogebonden inhoud wilt zien, wil je misschien weten hoe je je locatie kunt vervalsen, zodat je kunt kijken wat je maar wilt. Als dit je beschrijft, heb je geluk: deze gids laat je zien hoe je jezelf kunt nadoen op YouTube TV.

Is het op YouTube TV mogelijk om je locatie te wijzigen?

YouTube TV levert, net als andere streamingdiensten, verschillende inhoud op verschillende plaatsen, dus afhankelijk van waar je woont, kun je misschien niet de dingen zien die je wilt. Gelukkig zijn er een paar eenvoudige manieren om je regio op YouTube TV te wijzigen om toegang te krijgen tot inhoud die je anders niet zou kunnen zien.

Gebruik een VPN om je locatie voor YouTube TV te wijzigen.

Virtual Private Networks (VPN's) zijn ideaal voor gebruikers die hun ware locatie willen verbergen. Hiermee kunt u niet alleen geoblocking voorkomen, maar ze beschermen ook uw privacy wanneer u online bent. In dit geval betekent het gebruik van één dat je YouTube TV overal kunt bekijken.
Deze services garanderen niet dat ze altijd zullen werken. Websites zijn constant op zoek om hun voordeel te beveiligen, dus kies een VPN zoals ExpressVPN die hun service regelmatig opwaardeert.

Als u op zoek bent naar een VPN, zoek er dan een die:

 1. Er worden geen logboeken bijgehouden.
 2. Reageert op geoblocking-services.
 3. Heeft een YouTube TV-eindpuntserver in een stad waar de service beschikbaar is. We hebben ExpressVPN geprobeerd en kunnen de doeltreffendheid ervan bevestigen.

Wanneer Netflix of YouTube TV IP-adressen van servers op de zwarte lijst zetten, verandert een provider die reageert op geoblockingservices snel het IP-adresbereik om er omheen te werken. Wijzigingen worden regelmatig gepubliceerd of besproken op de website van de aanbieder.

Controleer de locaties die uw VPN-service aanbiedt en zorg ervoor dat YouTube TV op ten minste één ervan beschikbaar is om ervoor te zorgen dat uw VPN-service werkt met YouTube TV. Ga om dit te controleren naar de YouTube TV-webpagina en typ de postcodes in. In onze ervaring ondersteunt ExpressVPN alle belangrijke locaties voor het streamen van uw favoriete sportteam of lokale inhoud.

Zodra je een VPN hebt gevonden die aan deze vereisten voldoet, zou je deze moeten kunnen inschakelen en YouTube TV kunnen gaan bekijken wanneer je maar wilt.

Gebruik een browserextensie om je locatie voor YouTube TV te wijzigen.

Om uw locatie te simuleren, kunt u ook een browserextensie gebruiken. In Chrome gebruikten we de ExpressVPN-extensie om de uitzendlocatie aan te passen, en het werkte goed. Het is een extensie waarmee u uw locatie handmatig kunt instellen en Chrome deze kunt laten uitzenden in plaats van uw werkelijke locatie.

Er zijn ook extensies voor andere webbrowsers. We bieden ook gedetailleerde instructies voor het wijzigen van uw locatie in Firefox.

Er is geen garantie dat een VPN- of browserextensie die je locatie voor YouTube TV vervalst, werkt. Streamingproviders werken er hard aan om dit soort gedrag te voorkomen en verschuiven voortdurend de doelpalen om te voorkomen dat u naar iets kijkt wat u niet zou moeten zien. Het is een eindeloos kat-en-muisspel, maar met VPN's hebben we de overhand.

Hoe verander je je locatie op een Firestick?
In de Firestick-app store hebben de meeste VPN-services een app om te downloaden. ExpressVPN is niet anders. Meld u aan voor de service, download de app en pas uw locatie aan naar de lokale markt die u wilt bezoeken.

Hoe wijzigt u uw locatie op een mobiel apparaat?
Als je het niet zeker weet, kun je een VPN gebruiken om je locatie te wijzigen. Bedrijven zullen minder snel toegang krijgen tot uw gegevens als u een VPN gebruikt. We noemden ExpressVPN omdat het in onze tests op betrouwbare wijze toegang heeft gekregen tot inhoud van verschillende streamingproviders. Ze houden hun software up-to-date om ervoor te zorgen dat ze toegang hebben tot verschillende regio-geblokkeerde websites en streamingdiensten.

De Bottom Line

Streaming-services doen er alles aan om te voorkomen dat gebruikers hun locatie verkeerd voorstellen en toegang krijgen tot beperkte inhoud. Dit kan het moeilijk maken voor mensen die dingen willen zien die niet beschikbaar zijn in hun regio. Toch zou u deze beperkingen moeten kunnen omzeilen door een service zoals ExpressVPN, een VPN-browserextensie of een mobiele app te gebruiken om de inhoud te bekijken die u maar wilt.

Wil je meer weten over het gebruik van YouTube TV? Neem voor meer informatie contact op met onze youtube bellen.

Go Back

3 blog posts

Blog Search

Blog Archive

Comments

There are currently no blog comments.